Dec 5, 2022

Poruke iz govora Ljubiše Veljkovića sa CEO Samita u Beogradu

 

Predsednik Izvršnog odbora “Milenijum osiguranja” a.d.o. gospodin Ljubiša Veljković učestvovao je kao panelista na temu “Značaj osiguranja u turbulentnim vremenima” na CEO Samitu u Beogradu.

 

Kao jedan od keynote govornika u svom izlaganju gospodin Veljković se osvrnuo na perspektive privrednog rasta u Srbiji, regionu i svetu, sa naglaskom na svet osiguranja. Kako je istakao, uprkos opasnosti od globalne recesije i mogućeg usporavanja svetske ekonomije, osiguranje se nalazi na stabilnim nogama.

 

Jedan od glavnih problema globalne privrede, što se donekle oseća i u osiguranju, jeste zahuktala inflacija u prethodne dve godine, ali koja se sada stavlja pod kontrolu zahvaljujući merama centralnih banaka najjačih svetskih ekonomija, koje su podigle referentne kamatne stope i time sprečile dalji rast inflacije, koja trenutno usporava.

 

U Srbiji, kako je istakao gospodin Veljković, osiguranje ima dobre perspektive daljeg rasta, a najveći porast se beleži u segment dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje ima velike mogućnosti za dalju ekspanziju. Ono na čemu svakako treba u budućnosti raditi jeste da se poveća premija osiguranja u Srbiji, kako bi Srbija bila na nivou visoko razvijenih zemalja, a konstantni rast zarada zaposlenih u Srbiji će pružiti više prostora za povećanje broja osiguranika i raznovrsnosti portfolija osiguranja.

Na vrh